Annons:

Travelnet köps av Travelsupport

Travelsupport har i en överenskommelse med Åke Lindell köpt resebyråsammanslutningen Travelnet. Bakom Travelsupport står Peter Stegarås och Per Jidekrans. 

– Vi har en mission att återställa lönsamheten i resebranschen. I en prispressad marknad är det svårt för små och medelstora resebyråer att ha ekonomiska resurser att hänga med i utvecklingen. Genom Travelsupport kan dessa resebyråer få tillgång till tjänster som blir för dyra att producera på egen hand säger Peter Stegarås, som tidigare bland annat ägde resebyrån Travelflow och Resejouren på Arlanda.  
 
Redan i dag tillhandahåller Travelsupport tjänster som 24-timmars resejour, ekonomifunktioner, produktion och support av onlinesystem samt en teknikplattform för datadrift. I och med köpet av Travelnet kan Travelsupport även erbjuda en inköpsorganisation och ett gemensamt starkt varumärke.
 
Per Jidekrans, som tidigare var vice vd i Travelnet Group, blir ny vd i Travelsupport. Peter Stegarås tar över VD rollen i Travelnet från Åke Lindell, som dock stannar kvar som vice vd och även ingår i styrelsen. 
 
– Det är dags att lämna över till nya yngre förmågor. Vi behöver utvecklas för att stå väl rustade inför framtiden. Det kommer att behövas nytänkande, nya systemlösningar, utbildning och nya arbetssätt. Travelsupport kan göra detta möjligt, säger Åke Lindell, som startade Travelnet för 15 år sedan. 
 
I dag har Travelnet en affärsvolym på 2 500 miljoner kronor och partnerbolag från Haparanda i norr till Trelleborg i söder. 

Kommentarer är stängda.