Annons:

Haverikommissionen kritiserar Destination Gotland

Statens Haverikommission riktar kritik mot rederiet i sin analys av fartygskollisionen i juli 2009.

Den 23 juli i fjol kolliderade två av Destination Gotlands fartyg i inloppet till Nynäshamns hamn. I haverirapporten kritiseras ny rederiet för kollisionen. Destination Gotland anser att kritiken överensstämmer med den analys man själva gjort och meddelar att de brister som påpekas redan är åtgärdade eller håller på att åtgärdas.
 
”Omedelbart efter kollisionen initierade vi en omfattande analys om vad som hade orsakat olyckan. Efter att ha tagit del av haverikommissionens utlåtande kan vi konstatera att vår egen analys i allt väsentligt överensstämmer med deras. Det innebär att slutsatsen är att olyckan orsakades av en rad samverkande omständigheter där ingen enskild omständighet utgjorde huvudorsaken”, skriver Destination Gotland i ett pressmeddelande.
 
Rederiet har vidtagit åtgärder på omnkring femton punkter med anledning av olyckan. Exempelvis har rutiner kring byten av arbetspass förbättrats och dokumenteras nu bättre. Utbildning och träning av säsonganställda befäl har utökats och tidtabellen har förändrats så att fartygen inte möts i det område där kollisionen inträffade.
 
”Vi är tacksamma för att personskadorna blev relativt begränsade även om vi beklagar att ett 30-tal personer skadades lindrigt. Vi vill ta detta tillfälle i akt att åter framföra våra ursäkter till de passagerare som på olika sätt drabbades av olyckan och de störningar i trafiken den orsakade”, skriver Destination Gotland.

Kommentarer är stängda.