Annons:

Stockholm ett av världens bästa resmål

I en omröstning bland reseforumet Tripadvisors 35 miljoner medlemmar utses Stockholm till ett av världens bästa resmål 2010.

I sajten Tripadvisors årliga omröstning Travellers’ Choice utses Stockholm till ett av världens bästa resmål 2010. Stockholm kammar hem nittonde plats på listan. Köpenhamn, på plats 22, är den enda övriga skandinaviska stad som tar sig in på listan över de 25 bästa resmålen i världen.
 
Det allra bästa resmålet i världen år 2010 enligt Tripadvisors användare är Monte Carlo. Staden följs av tyska Heidelberg, Salzburg i Österrike, Florens i Italien, Lucerne i Schweiz och Tokyo i Japan.
 
I kategorin strand och sol kniper Providenciales förstaplatsen. Florens är världens bästa resmål i kategorin kultur och sevärdheter, medan Garmisch-Partenkirchen utses till bästa framväxande resmål och Euro-Disney är bästa familjeresmål.
 
För bra mat och vin reser Tripadvisors medlemmar i år till Napa i Kalifornien och föredrar därefter nattlivet i New Orleans. Den som vill ha friluftsliv och äventyr ska däremot bege sig till nyzeeländska Queenstown, medan bästa resmål för avkoppling och spa är Sedona i Arizona. Det bästa romantiska resmålet är Oia i Grekland.
 
Världens 25 bästa resmål 2010 enligt Tripadvisor
1. Monte Carlo, Monaco
2. Heidelberg, Tyskland
3. Salzburg, Österrike
4. Florens, Italien
5. Lucerne, Schweiz
6. Tokyo, Japan
7. Venedig, Italien
8. Siena, Italien
9. Rom, Italien
10. Hamburg, Tyskland
11. Sydney, Australien
12. Amsterdam, Nederländerna
13. San Francisco, USA
14. Prag, Tjeckien
15. Queenstown, Nya Zeeland
16. Berlin, Tyskland
17. St Petersburg, Ryssland
18. München, Tyskland
19. Stockholm, Sverige
20. Barcelona, Spanien
21. Edinburgh, Storbritannien
22. Köpenhamn, Danmark
23. Brugge, Belgien
24. Victoria, British Columbia
25. Kapstaden, Sydafrika

Kommentarer är stängda.