Annons:

SHR bemöter stjärnkritik

Det nya hotellklassificeringssystemet sågades i ett examensarbete från Grythyttans hotell- och värdskapsprogram i förra numret av Travel News, bland annat för att ingen hänsyn tas till mjuka värden. SHR:s klassificeringschef Rikard Bergsten slår tillbaka.

– När uppsatsen skrevs sent i vintras hade det nya systemet inte trätt i kraft än. En stor skillnad i nya systemet är att hotellen numera får poäng för att de gör gästundersökningar, mystery guesting och kvalitetssäkeringssystem som sätter gästen i fokus, säger han.
 
Samtidigt menar han att det knappast är möjligt för inspektörerna att göra subjektiva omdömen.
– Trip Advisor är med sina gästomdömen ett bra komplement till stjärnsystemet, som ger hotellgästen en första utgallring när det gäller ett hotells standard, att det till exempel finns toalett, dusch och nattbevakning, säger Rikard Bergsten.
 
Men är det någon idé att ha system med bara sju länder och där till exempel Norge och Sverige inte har samma sätt att klassificera?
– EU hade inte 25 länder med från början heller. Vi har åtta nya länder på väg in, men det är inte möjligt att få med alla länder på en gång utan lagstiftning. I Norge har de inte ens kommit i gång med sitt system.
 
Drygt 17 000 hotell är kopplade till det gemensamma klassificeringssystemet, varav 650 i Sverige.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024