Annons:

145 vulkanfall till Arn – hittills

Askmolnets flygstopp har redan blivit ett massärende hos Allmänna reklamationsnämnden, som saknar praxis från något liknande. Ryanair leder anmälningsligan.

Många resenärer ersattes för effekterna av askmolnet som i april lamslog flyget över Europa så fort askan hade lagt sig, men långt ifrån alla, skriver DN.
Allmänna reklamationsnämnden har redan fått 145 anmälningar från resenärer som drabbades av vulkanutbrottet på Island. Fallen väntas bli betydligt fler.
 
– Det är ovanligt många fall och det kommer in nya hela tiden, häromdagen var det åtta nya fall, säger Lina Torsner, handläggare på Arn.
 
Omkring 60 bolag har hittills anmälts och Ryanair, som bara ersätter biljettpriset, står med flest anmälningar med sina 20. Lufthansa, Fritidsresor och SAS är andra bolag som förekommer i flera ärenden.
 
De flesta söker ersättning för sina utlägg på mellan 2 000 och 10 000 kronor, men exempelvis en familj kräver 36 000 kronor.
 
Arn saknar dock praxis att basera sina beslut på eftersom flygtrafiken aldrig tidigare har stoppats av en naturkatastrof under liknande omständigheter.
 
– Det här är en helt ny typ av ärende för oss och vi har aldrig tidigare haft en liknande situation. Ingen har någonsin varit drabbad av det här och lagstiftningen tolkas olika, säger Lina Torsner.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024