Annons:

Tysklands högsta domstol går på flygbolagens linje

Högsta domstolen i Tyskland har nyligen avgjort två fall om passagerares rätt att utnyttja biljetter i omvänd ordning till flygbolagens fördel.

Två tyska rättsfall som gällt flygbiljetter som endast utnyttjats till delsträckor eller i omvänd ordning har under de senaste åren fått motstridiga avgöranden av appellationsdomstolar i Tyskland. Nu har båda dessa domslut överklagats till Tysklands högsta domstol, skriver SRF.
 
Domstolen går flygbolagen till mötes i båda fallen och menar att bolagen har ett legitimt intresse att försvara sina tariffstrukturer för olika kombinationer av flygningar. De bestämmelser i flygbolagens villkor som stadgar att en biljett som inte använts i rätt ordning är helt utan värde, anser däremot domstolen är ogiltiga. Domstolen menar att det borde vara tillräckligt att passageraren endast behöver betala ett högre pris.
 
Lufthansa har nu infört en ny tariff med högre priser som tillåter passagerare att fritt utnyttja flygkupongerna i den ordning som passageraren önskar.
 
Domsluten har ingen rättsverkan i andra länder, men kan tas i beaktande av Eu-kommissionen som också undersöker frågan.

Kommentarer är stängda.