Annons:

Värmeböljan slog hårt mot exotiska destinationer i juli

De höga temperaturerna i juli fick svenskarna att välja skandinaviska huvudstäder och inrikesflygningar framför exotiska och solrika destinationer.

Topp 100-listan över svenskarnas sökningar på billiga flyg på Skyscanner.se visar att sommarens värmebölja medförde att svenskarna hellre reste inrikes och inom Skandinavien, än till typiska sommardestinationer. Hela åtta svenska destinationer fanns med på listan och fyra av dem låg med bland de 50 första, jämfört med bara två i juni. Helt ny på listan var Östersund, som tog sig in på plats 100. De populäraste skandinaviska destinationerna var Köpenhamn, Helsingfors och Oslo.
 
– Julis rekordtemperaturer har helt klart påverkat svenska flygsökningar och typiska stranddestinationer som Malaga och Alicante tappade flera placeringar. Istället ville fler njuta av den svenska sommaren; sökningar till inrikesdestinationer ökade och Stockholm gick upp till andra plats, säger Skyscanners Skandinavienchef Kristin Andersson.
 
Flyg till London höll sig kvar i toppen och var en klar segrare bland de populäraste sökningarna, tätt följt av flyg till Stockholm och med flyg till Paris på tredje plats.
 
Flera nya destinationer tog sig in på julilistan: Larnaca, Buenos Aires, Reykjavik, Glasgow, Birmingham, Melbourne, Katowice och Östersund. Visby ökade 14 positioner till plats 45 och Gdansk klättrade 35 positioner till plats 64. Zagreb rasade 53 platser och även Delhi, Mumbai, Aten och Thessaloniki rasade.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024