Annons:

Rekordbeläggning för Hurtigruten

Aldrig förr har Hurtigrutens fartyg haft så hög beläggningsgrad. Hurtigruten ökar antalet gästdygn under det andra kvartalet med sju procent och uppnår ett överskott på 142 miljoner norska kronor under perioden.

– I modern tid har det aldrig varit så fullt på Hurtigruten längs den norska kusten som nu. Vi har en beläggningsgrad på 82 procent, säger administrerande direktör Olav Fjell.
 
Hittills i år har antalet gästdygn ökat med 15 procent och överskottet för det första halvåret blev nio miljoner norska kronor, skriver Travel News Norge.
 
Driftintäkterna ökade från 1 078 till 1 173 miljoner norska kronor, men resultatet före skatt minskade från 155 till 142 miljoner. Priserna är på samma nivåer som ifjol, men eftersom den norska kronan stärkts och stora delar försäljningen sker i euro och pund ökar inte intäkterna i samma takt som antalet gästdygn.
 
Det första halvåret visar ett överskott före skatt på nio miljoner norska kronor, att jämföra med 22 miljoner kronor under det första halvåret 2009. Sänkningen förklaras i huvudsak av högre uthyrningsintäkter och vinster vid försäljning av verksamhet ifjol.

Kommentarer är stängda.