Annons:

Erik Strand gör comeback

Erik Strand gör comeback i resebranschen som styrelseordförande i Etraveli efter att riskkapitalbolaget Segulah gått in som ny huvudägare. Strand, som tidigare varit ägare och vd i Ticket och vice vd i SAS, ses av många som något av en guru i resebranschen.

– Jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Som ordförande för Riksidrottsförbundet hade jag utrymme att ta detta uppdrag, säger Erik Strand, som också är finansiell rådgivare för Segulah. 
Segulah köpte 75 procent av aktierna i Etraveli, varav 68 procent från riskkapitalbolaget Norvestor och 7 procent från styrelsemedlemmarna Christer Wallberg, som varit med från början, och Martin Jörgensen. I stället har Erik Strand gått in som ägare i bolaget.
– Jag har köpt in mig i bolaget för att jag tror så mycket på det. Det är en marginell investering för bolaget, men mycket för mig, säger han.
Business as usual med tillväxt främst i Norden och Norra Europa står på nya ägarnas agenda. 
 
Finns det någon risk att investera i Etraveli med tanke på de låga marginalerna i branschen och den växande konkurrensen bland annat från metasök-sajterna?
– Nej, det finns stora möjligheter. En stor andel av marknaden har ännu inte börjat boka via nätet. En marknadsledare med starka varumärken, som Etraveli, kommer att ta marknadsandelar och fortsätta växa på de traditionellas bekostnad, säger Erik Strand.
Segulah har inte investerat i resebranschen tidigare utan har tyngdpunkten i industriella bolag samt företag som Exotic Snacks, Almondy, och Medstop. 
– Resebranschen är spännande, inte minst när det gäller att sälja resetjänster online. Vi ska stötta bolaget som aktiv ägare och tillför kompetens i form av Erik Strand, säger Percy Calissendorff, partner i Segulah Advisor.
Koncernchef Ralph Axelson ser den nye styrelseordföranden som en tillgång främst genom hans stora erfarenhet av att driva stora företag.
– Men vi kommer inte att se några dramatiska förändringar på grund av ägarförändringen, inte som när Norvestor kom in och två bolag, Seat24 och SRG, skulle slås ihop. Det är roligt att få in en ny hungrig ägare med bra rykten i finansiella kretsar som ser en potential i branschen och företaget, säger Ralph Axelson.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024