Annons:

Scandic ska lära från flyget

Scandic lär knappast lida brist på kunskap om flyg framöver. SAS Sveriges förre vd Anders Ehrling tar över som ny koncernchef i Scandic, efter att ha blivit rekryterad av sin tidigare chef på SAS, Vagn Sörensen, numera styrelseordförande i Scandic. – Jag känner Anders personligen, eftersom han arbetat direkt under mig i fyra-fem år. Han är en duktig och motiverande ledare, har stor vana av att leda stora organisationer och bygga relationer med såväl personal som kunder och aktieägare, säger Vagn Sörensen, som arbetade som kommersiell chef för SAS när Ehrling var inrikeschef.

Anders Ehrlings 23 år på SAS, där han bland annat var vd för SAS Sverige, ses som en tillgång i rollen som ny koncernchef. Parallellerna mellan flygets och hotellens affärsmodeller är många, både när det gäller processer och att bolagen har given kapacitet och måste maximera intäkterna.
– Flyget har kommit längre när det gäller automatisering och digitalisering med e-tickets, travel pass och lojalitetsprogram, men också med distributionskanaler. Vi hoppas att vi genom Anders kan bygga upp ett försprång till konkurrenterna.
Är det inte hans avsaknad av hotellkunskap en brist?
– Alla slutkandidaterna, tre-fyra stycken, var externa utan erfarenhet av hotellbranschen. Det finns mycket hotellkompetens inom Scandic. Vi har ett bra ledningsteam och duktiga hotelldirektörer och regionchefer. 
Anders Ehrling lämnade SAS i februari 2009 och har sedan dess bland annat varit styrelsemedlem i Trygg-Hansa, Swedavia (f.d. Luftfartsverket), Vendator och Destination Åre.
– Det är ett inspirerande uppdrag och jag är oerhört motiverad inför uppgiften. Scandic är redan i dag ledande inom viktiga områden som miljö och tillgänglighet och nu ska vi fortsätta utveckla Nordens ledande hotellkedja med fler hotell, nya spännande upplevelser, kundlösningar och samarbeten, säger Anders Ehrling.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024