Annons:

Socialdemokraterna dementerar nedläggningsplaner av Bromma

Efter oppositionsborgarrådet Carin Jämtins (S) uttalande om att socialdemokraterna i Stockholm vill lägga ner Bromma har oro spridit sig bland flygbolagen som trafikerar flygplatsen. Det ledde till att partiledningen på torsdagen gick ut och dementerade dylika planer.  

– En rödgrön regering tänker inte riva upp avtalet som finns mellan Stockholms stad och LFV/Swedavia, säger Sven-Erik Österberg, gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen och ett av partiets vallokomotiv, till Travel News.
Det var i regionala ABC-nyheterna som  socialdemokraternas starka kvinna i Stockholm Carin Jämtin gick ut och sa att socialdemokraterna i Stockholm vill lägga ner Bromma flygplats. Hon antydde att en rödgrön regering skulle kunna ha den politiska viljan att göra detta. Det skulle innebära att en rödgrön regering skulle kunna ge  Swedavia, som driver de statliga flygplatserna, uppdrag att bryta avtalet med Stockholms stad som gäller till 2038. Stockholms stad kan oavsett politisk färg i stadshuset inte ta initiativ till att bryta avtalet.
Men detta kommer inte att ske, lovar Sven-Erik Österberg, som på torsdagen skickade ut ett klargörande till alla flygbolag som trafikerar Bromma.
– Det är inte realistiskt att stänga Bromma och vi har för avsikt att fullfölja det ingångna avtalet om vi bildar regering. Uttalandet som gjordes har spritt oro och därför gick vi ut med detta brev, säger han till Travel News.
I den rödgröna nationella trafikpolitiska överenskommelsen som slöts i april ingår inte en nedläggning av Bromma flygplats.
– Vi är medvetna om de buller- och luftkvalitetssproblem som kan uppstå med en flygplats som är lokaliserad i ett område med relativt tät bebyggelse. För överskådlig framtid anser vi dock att dessa nackdelar uppvägs av de uppenbara fördelar som det innebär att ha tillgång till en citynära flygplats i landets huvudstad, skriver Österberg i mejlet till flygbolagen.
Till Travel News säger Österberg:
– Carins Jämtins uttalande får stå för henne och socialdemokraterna i Stockholm har ju länge drivit den här frågan. Men partiets syn är att Bromma behövs så länge det inte finns någon lösning på annan ersättningsflygplats.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024