Annons:

SJ fördubblar resultat

SJ:s resultat ökade 100 procent under det andra kvartalet.

Resultatet fördubblades, från 125 till 250 miljoner kronor, under årets andra kvartal. Resultatet före skatt ökade från 170 till 340 miljoner kronor och nettoomsättningen ökade från 2 223 till 2 333 miljoner kronor.
 
– SJ har en starkt finansiell ställning och har de medel som behövs för att både investera i nya tåg och i löpande underhåll. Försäljningen fram till halvårsskiftet ligger ungefär på samma nivå som i fjol. Vi tror på en långsiktig positiv utveckling för tågresandet i allmänhet och för SJ i synnerhet, säger vd Jan Forsberg.
 
Det första halvåret gav ett resultat före skatt på 220 miljoner kronor, en minskning från 251 miljoner kronor. Omsättningen minskade från 4 334 till 4311 miljoner kronor och resultatet sjönk från 185 till 161 miljoner kronor. Snökaoset kostade SJ 270 miljoner kronor under kvartal ett.
 
Nu ska tågen vintersäkras bland annat genom nya hjul, strömavtagare och noskoner. X2000-tågen genomgår renoveringar som ska vara färdiga till årsskiftet.
– Dessutom förstärker vi vår trafikledning med en särskild kundgrupp, vi förbättrar trafik- och kundinformationen och vår frontlinjespersonal får utökade mandat att agera i störda lägen, säger Jan Forsberg.

Kommentarer är stängda.