Annons:

Mötesbranschen ser tydlig uppgång

Svenska Möten hade i år sin bästa augustimånad någonsin i antal möten och bokningar.

Augusti 2008 var tidigare den bästa augustimånaden, men augusti i år överträffar det rekordet med råge. Volymen på genomförda möten har ökat med 24 procent. Jämfört med pressade augusti 2009 ökade volymen med 61 procent.
 
– Vi hade ”all time high” i antal nya affärer sista veckan i augusti. Det är en tydlig vändning och vi törs redan nu säga att vi kommer att överträffa 2009 års totala bokningsvolym ordentligt, säger Johan Fägerblad, vd för Svenska Möten.
 
Svenska Möten kan nu rapportera historiskt sett säkra tecken för ljusare tider i ekonomin. En allmän konjunkturuppgång är den största anledningen till ökningen av antal möten. Av tradition är mötesbranschen en tydlig konjunkturbarometer, menar Svenska Möten.
– Ökning i mötesbokningar är direkt ett resultat av en allmän konjunkturförbättring. När det går bättre för företagen ökar direkt behovet att mötas. Vi ser det över hela landet men vändningen är särskilt markant i västra Sverige som varit hårt drabbat av lågkonjunkturen, säger Johan Fägerblad.

Kommentarer är stängda.