Annons:

100 000 har åkt Skyview

Skyview och de guidade visningarna i Ericsson Globe har lockat rekordmånga besökare.

– Första sommaren med SkyView har varit så rolig! Vi trodde att det skulle bli populärt att åka upp på toppen av Ericsson Globe, men det har överträffat alla förväntningar och det känns fantastiskt bra. Att Stockholm var redo för en ny turistattraktion har sommarens anstormning definitivt visat, säger Ninna Engberg vd Stockholm Globe Arenas
Cirka 30 procent av besökarna har varit utländska turister, främst representerade är danskar, finländare, spanjorer, italienare, holländare och tyskar.
 
Båda gondolerna har gått med full kapacitet och i snitt genomfördes 66 turer per dag under maj till och med augusti. I stort sett samtliga turer har varit fullbokade. Mot slutet på juli slogs dagsrekord då 1 035 personer åkte under en och samma dag.
 
– Att bygga SkyView var första steget i en långsiktigt strategisk satsning för att utveckla Globenområdet till en året-runt destination.  Nästa stora steg är bygget av Stockholmsarenan, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och Idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Kommentarer är stängda.