Annons:

Ryanairpilot: ”Ersätt O’Leary med billigare personal”

Ryanairchefens utspel om att låta flygvärdinnorna ta över andrepilotens uppgifter för att spara pengar får svar på tal från de egna leden. ”Ersätt Michael O'Leary med billigare personal”, säger en av flygbolagets piloter.

I ett typiskt utspel från Ryanairs vd Michael O’Leary ville han lufta idén att sparka alla andrepiloter. Motiveringen var som alltid att spara pengar. Vd:n menade att det ändå är datorer som sköter det mesta av flygningarna och att kabinpersonalen kunde rycka in om det skulle behövas och därmed är en andrepilot en överflödig anställd. Utspelet orsakade som vanligt en del rabalder och nu får chefen svar på tal från en av flygbolagets piloter, skriver E24.
 
”Jag föreslår att Ryanair ersätter sin vd med junior flygpersonal som för tillfället tjänar drygt 13 000 pund (motsvarade knappt 150 000 kronor) efter skatt. Ryanair skulle spara miljontals euro i löner, förmåner och bonusar per år” skriver Ryanairpiloten Morgan Fischer i ett brev till Financial Times.
 
O’Leary högg snabbt tillbaka:
– Michael tror att kabinpersonalen skulle göra ett betydligt bättre jobb som vd än vad han gör – vilket inte är speciellt svårt – och darför kommer vi att titta seriöst på förslaget, säger Ryanairs presstalesman Stephen McNamara till Financial Times.
 
Lika vanligt som att Michael O’Leary gör vilda utspel, lika ovanligt är det att anställda öppet kritiserar Ryanair. Om det är ett planerat händelseförlopp är oklart.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024