Annons:

Resenärerna överger flyget för tåget

En ”fundamental förändring” har skett i britternas resemönster de senaste åren, visar ny forskning. Tåget tar marknadsandelar från flyget i snabb takt på flera viktiga rutter.

En omfattande förändring har skett i resemönstren i England de senaste åren, enligt tågoperatörernas organisations statistik, skriver Financial Times.
 
Sedan år 2006 har tåget ökat från en marknadsandel om 10 procent till 31 procent på linjen Birmingham-Edinburgh. Mellan London och Glasgow har tåget ökat från 10 till 21 procent och mellan Birmingham och Glasgow från 15 till 27 procent.
 
På två stora rutter är tåget också på väg att dominera fullständigt. Tåget mellan London och Newcastle ökade från 50 till 64 procent och på rutten London-Manchester är nu tåget uppe i 85 procent av marknaden.
 
Tågoperatörerna menar att detta beror på att resenärerna har tröttnat på de långrandiga säkerhetsprocedurerna och det obekväma flygandet, samt att tågtrafiken har genomgått omfattande förbättringar.
 
Askmolnet i april drev också många passagerare från flyget till tåget och tågoperatörerna tycker att statistiken visar att en del av dessa volymökningar höll i sig även i juni.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024