Annons:

Transavia lägger ner i Danmark

Lågprisbolaget Transavia avvecklar sin verksamhet i Danmark.

Det holländska lågprisflygbolaget skär den 1 november ner sin verksamhet i Danmark och den 1 april avvecklar bolaget helt sin verksamhet i Danmark. Flygbolaget meddelar sina anställda att man vill inleda förhandlingar om en avveckling, skriver Takeoff.dk.
 
– Vi är på det klara med att den möjliga avvecklingen av våra danska aktiviteter är tråkiga nyheter för våra medarbetare i Danmark. Och det är det för oss också. Men efter två år i Danmark har vi inte nått de mål som vi satte upp för den danska verksamheten. Som en konsekvens av detta är det enda rationella beslutet att inleda förhandlingar om avveckling av de danska aktiviteterna, säger Transavias koncernchef Michiel Meijer.
 
Den är den danska marknadens överkapacitet, men också askmolnet, finanskrisen och dollarns kursutveckling som gör att flygbolaget inte tror att den danska verksamheten kan bidra ekonomiskt till bolaget under den närmaste framtiden.
 
– På bara ett par år har vi samlat en grupp engagerade och duktiga medarbetare till att driva verksamheten i Danmark. Intentionen att ställa in vår aktivitet i Danmark har därför inget att göra med det arbete våra medarbetare har utfört, med uteslutande med det faktum att vi inte har varit i stånd att uppfylla våra mål på den danska marknaden, säger Michiel Meijer.
 
Alla resenärer med biljetter till flygningar som ställs in ska få sina pengar tillbaka, enligt flygbolaget.

Kommentarer är stängda.