Annons:

”Han är en skarp ledare”

”En skarp och analytisk person med bra strategisk förmåga”. Så beskriver Vagn Sörensen, SAS nye koncernchef Rickard Gustafson och gör tummen upp till valet.

– Jag känner honom mycket väl. Jag anställde Rickard under min tid som ordförande i Codan och Trygg-Hansa, säger Vagn Sörensen, styrelseproffset som själv varit vice vd i SAS och koncernchef i Austrian Airlines, till DI.
Han menar att Gustafson både har en god känsla för framtidens trender och kundernas förväntningar och en förmåga att hantera olika intressenter, vilket är viktigt med tanke på SAS ägarkonstellation och rika flora av fackförbund.
SAS styrelse var enig om att Rickard Gustafson är rätt man att ta sig an SAS och få det lönsamt.
– Rickard Gustafson är en erfaren ledare med en gedigen internationell erfarenhet, som visat att han kan skapa goda resultat, säger Fritz Shur, styrelseordförande i SAS.
Även de fackliga företrädarna tycker att Gustafson uppfyller de kriterier som satts upp för en ny koncernchef. Hans uppgift blir inte att presentera ett nytt koncept för SAS.
– Här gäller det att fortsätta på det spår vi redan slagit in på, säger Sven Cahier, ordförande för SAS tjänstemannaförening inom Unionen, till Expressen.
Att han inte har någon erfarenhet från flygbranschen ses inte som ett problem.
– Erfarenhet från flyget finns ju redan inom bolaget.

HÄR ÄR RICKARD GUSTAFSON
ÅLDER: 46 år
BOR: Täby
FAMILJ: fru Christina Westerlind, Axel 15 år och Eric 12 år
UTBILDNING: civilingenjör, industriell ekonomi, Linköpings Tekniska Högskola
KARRIÄR: process- och strategikonsult (beordrad till manager och experienced manager) Andersen Consulting 1989–1996. Därefter tio år på GE-Capital, med en rad högre chefstjänster inom Europa och USA samt fyra år på Codan/Trygg-Hansa, först som divisionsdirektör Privat och sedan som koncernchef.

 

KARIN STARKMAN AHLSTEDT

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024