Annons:

Scanworld stänger Göteborg

Affärsresebyrån Scanworld lägger ner sitt Göteborgskontor och under nästa år räknar vd Hans Strand med ett beslut om att de två Stockholmskontoren flyttar ihop.

– Vi är inte större än att vi mår bra att sitta alla tillsammans. Det skapar större flexibilitet och ”vi-känsla”, säger han.
Scanworld har två tuffa år bakom sig. Stockholms Specialresors förvärv av Scanworld blev klart i april 2008. Ett halvår senare slog finanskrisen till med full kraft och affärsresandet rasande.
– Vi hade maximal otur. Vi hade inte hunnit få ihop processerna och företagskulturerna innan den kraftiga nedgången. Så det varit en tung process, säger Hans Strand som tillträdde som vd för ett år sedan. Tidigare har han suttit i Stockholm Specialresors styrelse.
Förlusten för 2008 blev 4 miljoner och ökade till 6 miljoner 2009. Genom kostnadseffektiviseringar och ett affärsresande som åter tagit fart menar Strand att det ”nog kan bli svarta siffror i år”.
– Vi håller definitivt på att vända skutan.
Nedläggningen av Göteborgskontoret innebär att fem heltidstjänster försvinner. Resia har berättat för TN att de redan lockat över en lokal göteborgskund, men Hans Strand bedömer att risken för ett stort tapp av göteborgskunder inte är så stor.
– Göteborgskontoret har hanterat kunder från hela Sverige och andelen göteborgsrelaterad försäljning på kontoret har varit liten. En eller annan lokal kund kanske lämnar oss men jag är beredd att ta den risken.
Under fusioneringsperioden, som sammanfall med finanskrisen, tappade Scanworld kunder.
– Men tappet har upphört och nu har vi stort inflöde av nya kunder.

 

KATARINA MYRBERG

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024