Annons:

Flygtrafiken upp tolv procent

2,8 miljoner passagerare flög från Swedavias flygplatser under september 2010. Det är en ökning med tolv procent jämfört med samma månad 2009.

Utrikestrafiken ökade med 16 procent till 1,7 miljoner passagerare och inrikestrafiken med 6 procent till 1,1 miljoner. Den största uppgången sker liksom tidigare inom utrikestrafiken medan inrikestrafiken växer betydligt långsammare. Antalet utrikespassagerare har nästan nått upp till samma nivå som under föregående konjunkturtopp i inledningen av 2008.
 
Totalt för perioden januari till september 2010 ökade antalet passagerare på Swedavias flygplatser med 3 procent jämfört med samma period föregående år. Antalet inrikespassagerare har minskat med 1 procent medan antalet utrikespassagerare ökat med 6 procent.
 
Enligt statistik från LFV ökade antalet flygrörelser i svenskt luftrum med 5,1 procent i september. Det är femte månaden i rad med en tillväxttakt över 5 procent.
– Trots askmoln under april månad och därefter punktstrejker bland piloter har vi nu kommit ifatt och passerat de ackumulerade volymerna för 2009. Tyvärr utvecklas fortfarande inrikestrafiken dåligt vilket drar ner trafikvolymen totalt sett. För resterande del av 2010 tror vi på en fortsatt återhämtning vilket gör att vi förväntar oss en total trafikvolym på 654 000 rörelser i svenskt luftrum i år, säger Lars Ahlm, omvärldsanalytiker på LFV.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024