Annons:

Norwegian gör rekordresultat

Norwegian presenterar ett resultat före skatt på 733 miljoner norska kronor för sitt tredje kvartal.

Flygbolaget gör sitt bästa kvartalsresultat någonsin med 733 miljoner norska kronor före skatt. Kostnaderna har kraftigt reducerats jämfört med samma kvartal föregående år och passagerartillväxten för perioden är 25 procent.
 
Över 3,8 miljoner passagerare flög med Norwegian under tredje kvartalet, 757 000 fler jämfört med samma kvartal föregående år. Omsättningen uppgick till 2,8 miljarder norska kronor, vilket är en ökning på 24,5 procent. Kabinfaktorn var på 80 procent, trots betydande kapacitetsökning. Enhetskostnaderna är minskade med 6 procent sedan tredje kvartalet 2009 och är nu på 0,41 norska kronor inkluderat bränsle.
 
Kvartalsresultatet är också påverkat av att SAS nu har betalat böterna på 175 miljoner norska kronor för industrispionage mot bolaget.
 
– Vi är mycket nöjda med resultatet som före skatt är det bästa vi någonsin har levererat. För oss är nyckeln till ökad konkurrenskraft lägre kostnader. Förutsatt konkurrensmässigt lika villkor från myndigheternas sida är Norwegian bra positionerat för att möta konkurrensen om kunderna. Med infasningen av ännu fler nya 737-800 flygplan kommer kostnaderna att minskas ytterligare, samtidigt som det ger en bättre reseupplevelse för kunderna. När 737-300 flottan är helt utfasad i 2012, kommer vi att ha en enhetlig och mycket kostnadseffektiv flygplansflotta, säger Norwegians vd och koncernchef Bjørn Kjos.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024