Annons:

Webbresebyråer försöker stoppa Google

Expedia, Sabre, Kayak.com och Farelogix går samman för att stoppa Googles senaste miljardaffär, eftersom det skulle ge Google för mycket inflytande över resebranschen.

Google vill köpa ITA Software för 700 miljoner dollar. ITA Software är den främsta mjukvaran som tillhandahåller webbresebyråerna med flyginformation.
 
Webbresebyråerna skapar nu en koalition med namnet Fairsearch.org med målet att förhindra affären, skriver Wall Street Journal. Gruppen menar att köpet skulle låta Google dominera flygmarknaden på nätet genom att Google skulle kontrollera mjukvaran som driver konkurrenterna på resesökmarknaden. Den främsta oron är att Google skulle begränsa tillgången till mjukvaran.
 
Statistik visar att över 30 procent av all trafik från sökmotorer till resesajter kommer från Google. En farhåga är att Google skulle styra denna trafik till sina egna kanaler i första hand.
 
Google svarar att det finns flera andra bolag som tillhandahåller flyginformation och att man inte planerar att sälja biljetter.

Kommentarer är stängda.