Annons:

Brinnande superjumbo tvingades nödlanda

En superjumbo tvingades nödlanda tidigt i morse när en motor hade lagt av och planet fattat eld. Qantas stoppar nu samtliga flygningar med A380.

Tidigt i morse nödlandades världens största passagerarplan, Airbus A380, efter att en motor lagt av och planet fattat eld. Ögonvittnen säger sig ha hört en stark explosion och sett metallskärvor falla från himlen. I staden Batam, på en närbelägen ö, hittades delar av planet på marken, skriver AFP enligt TT.
 
Flygplanet var på väg från Singapore till Sydney med 466 personer ombord, men tvingades sex minuter efter starten stänga av en motor och vända tillbaka till Changiflygplatsen. Planets bränsletankar tömdes på vägen tillbaka. Väl på marken brann flygplanet på undersidan.
– En av motorerna på vänster vinge ser ut att vara söndersliten. Den är svart och har skadade kanter, säger AFP:s reporter på plats.
 
Qantas väljer nu att stoppa samtliga flygningar med flygplansmodellen.
– Vi ställer in alla A380-flyg tills vi känner oss trygga i att vi har tillräckligt med information om (Singaporeflighten) QF32, säger Qantaschefen Alan Joyce.
Ingen skadades vid nödlandningen. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024