Annons:

Ehrling stuvar om i Scandics ledning

Scandics nya koncernchef Anders Ehrling möblerar om rejält i sin ledningsgrupp redan efter drygt två månader och lyfter in landscheferna.

Omorganisationen innebär också att Martin Creydt byter jobb från operationellt ansvarig till affärsutvecklare och att Thomas Engelhart, kommersiellt ansvarig, väljer att sluta.
– Min ambition är att decentralisera och få upp tempot i besluten och komma närmare kunderna och marknaden, säger Anders Ehrling.
 
Han menar att den decentraliserade modellen passar bättre med tanke på att det vänt på marknaden i Sverige och Finland och gradvis förbättrats i Norge och Danmark. Den centraliserade modellen fungerade dock bra i tuffa tider, då obekväma beslut måste tas. 
 
Den tidigare organisationen var anpassad efter den strategi som Scandic drog i gång i samband med EQT:s förvärv.
– Den var centraliserad kring två funktioner och individer, Martin Creydt och Thomas Engelhart, och var anpassad efter en expansionsstrategi där Frank Fiskers framgångsrikt ägnade sig åt att teckna nya hotellkontrakt.
 
I nya organisationen får landscheferna vid sidan av sitt operationella ansvar även försäljning och marknad på sitt bord.
 
Tanken är att Scandic ska öka det kommersiella fokuset och lägga stor kraft på resultatförbättring.  
 
Thomas Engelhart har valt att lämna Scandic för egen konsultverksamhet, med Scandic som största kund. Martin Creydt blir affärsutvecklingsansvarig.
– Efter 15 år i driften ska det bli jättekul att jobba med affärsutveckling. Som operativ chef nosar du på många områden, som jag nu kan ägna mig helhjärtat åt, som expansion, fastighetsägarfrågor och produkt- och konceptutveckling, säger Martin Creydt.
 
Många av dessa frågor låg tidigare under Frank Fiskers, tidigare koncernchef.
– I det här fallet har jag och Anders växlat roller lite. Det här är ett bra sätt för honom att snabbt komma in i företaget och kunna agera snabbare.
 
Vad blir största skillnaden med den nya organisationen?
– Jag hoppas att vi kan bli ännu mer proaktiva och får in fler nya hotell, nu när vi lägger en heltidstjänst på detta som Frank och jag skötte mer som hobbyverksamhet tidigare, säger Creydt.

Kommentarer är stängda.