Annons:

Bunge vandrarhem får Årets kudde

Svenska Turistföreningen har utsett sina pristagare för 2010. Gotländska Bunge får priset för Årets kudde.

På måndagen delades årets priser ut av Svenska Turistföreningen och av den internationella vandrarhemsorganisationen HI Hostels.
 
Årets vinnare:
 
Årets kudde: STF Vandrarhem Bunge/Fårösund, Gotland
Motivering: ”Den trevligaste semester upplevelsen någonsin, Bunge vandrarhem erbjuder en äkta hemkänsla, en härlig hemlagad frukost, glada miner och trevliga samtal med personal och ägare som hela tiden finns tillgängliga och på plats. En vacker plats på jorden!”
 
Årets Nykomling: STF Vandrarhem Östersund Ledkrysset, Jämtland
Motivering: ”STF Östersund/Ledkrysset har gjort en riktig rivstart med en sommarbeläggning på hela 92 procent. Vandrarhemmet har ett härligt driv och visar stort engagemang för STF och för föreningens uppdrag. Trots vandrarhemmets centrala läge mitt i Östersund är det fjällkänsla som möter gästerna och lockar dem vidare till nästa upptäcktsfärd.”
 
Årets Miljövandrarhem: STF Vandrarhem Söderhamn/växhuset, Hälsingland
Motivering: ”På STF Söderhamn/Växhuset har man år för år tagit nya fantasieggande steg för att visa hur man kan leva miljövänligt. Här lever man efter permakulturens principer och eldsjälen Ralf Palmpers nominerades i år till hedersutmärkelsen året miljöhjälte på WWFs hemsida Myplanet. Efter omröstning kom Ralf på andra plats.
Utöver det mångkantiga vandrarhemmet med huvudbyggnad med växthus, café och kurslokal håller man även på att bygga ett så kallat Solskepp, med en byggnadsmetod där begagnade bildäck används som byggmaterial.”
 
Årets Natur och kulturupplevelse: STF Sala Silvergruva, Västmanland
Motiverig: ”STF Sala silvergruva är en fin och mycket trivsam anläggning med bra och genomtänkta lösningar för gästens bästa. Här finns också ett brett utbud av aktiviteter och upplevelser som anläggningen med stor kreativitet har nått ut med till STFs medlemmar och andra som besöker Sala silvergruva. STF Sala silvergruva är ett annorlunda och spännande kulturtillskott till föreningen.”
 
Årets gästnattsökning (fler än 5 000 gästnätter/år): STF Vandrarhem Karlstad, Värmland
Motivering: ”Genom en förbättrad tillgänglighet i bokningskanaler som Citybreak och HiHostels.com har STF Karlstad ökat sin beläggning med närmare 40 procent. Dessutom har man genom att förändra antalet bäddar per rum kunnat anpassa sitt erbjudande efter kundernas önskemål.”
 
Årets gästnattsökning (färre än 5 000 gästnätter/år): STF Vandrarhem Ljungskile, Bohuslän
Motivering: ”STF Ljungskile har nästan dubblat sin beläggning och även om man numera håller öppet under hela året är inte det hela förklaringen. Genom en stark fokusering på upplevelser och paketering har STF Ljungskile lyckats öka sin säsongsbeläggning med hela 65 procent.”
 
HI Hostels pris The pillow of the year: STF Vandrarhem Stigbergsliden, Göteborg
 
Årets Rekryterare – Nya vandrarhem: STF Vandrarhem Östersund Ledkrysset
Årets Rekryterare små vandrarhem: STF Vandrarhem Arkösund, Östergötland
 
Årets Rekryterare mellanstora vandrarhem: STF Vandrarhem Stora Frögården, Öland
 
Årets Rekryterare stora vandrarhem: STF Vandrarhem Stigbergsliden, Göteborg

Kommentarer är stängda.