Annons:

Uppåt för hotellmarknaden 2011

Högre beläggning, stigande priser och därmed bättre lönsamhet för hotellföretagen nästa år. Den framtidsprofetian gav Anders Nissen, vd för Pandox, under företagets hotellmarknadsdag under torsdagen. 

– Hotellmarknaden har haft en starkare utveckling i år än vi förutspått och det ser ljust ut inför 2011.
Efter ett tufft 2009 har hotellmarknaden successivt återhämtat sig i år, både i Europa och USA. New York har växt snabbt, men ligger fortfarande långt under toppåret 2008. För London har återhämtningen gått ännu snabbare.
– London driver utvecklingen och ligger långt framme i konjunkturcykeln, vilket är ovanligt med tanke på att New York normalt sett brukar ha den rollen, säger Anders Nissen.
Även Amsterdam och Berlin har sett en stark återhämtning. Skandinavien klarade sig något bättre genom krisen än övriga Europa tack vare en stark hemmamarknad.
– Stockholm har varit bäst i klassen i år och utvecklats fantastiskt bra. Det beror på en styrka hos destinationen och att de som jobbar med revenue management i Stockholm har varit oerhört duktiga och klarat både nedgång och ny kapacitet, säger Nissen.
Han tror på en fortsatt positiv utveckling under 2011, även om marknaden kan påverkas av att Stockholm tillförs kapacitet nästa år. Även Oslo och Helsingfors har goda tider framför sig, medan Köpenhamn förväntas fortsätta nedåt. 
– Hotellmarknaden i Köpenhamn har stora lönsamhetsproblem på grund av priskrig. Det är Europas kanske sämsta hotellmarknad.
 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024