Annons:

LFV tar till effektiviseringar

LFV dra med ett betydande underskott och planerar nu avgiftshöjningar och effektiviseringar.

Rörelseresultatet för LFV blev under årets första nio månader 15 miljoner kronor, men en route-verksamhetens underskott beräknas uppgå till 575 miljoner kronor vid årets slut. Trafiknedgången under lågkonjunkturen, högre kostnader och ökade krav på pensionsavsättningar under de senaste åren uppges som orsaker.
 
– För att LFV ska uppnå ekonomisk balans måste vi kombinera våra planerade avgiftshöjningar med kraftfulla effektiviseringar. Sparprogrammen har inneburit besparingar på 100 miljoner till och med utgången av 2010 och under 2011 genomförs besparingar om ytterligare 100 miljoner, säger LFV:s generaldirektör Thomas Allard.
 
Den 1 september avreglerades marknaden för lokal flygtrafiktjänst. En gemensam upphandling för tre flygplatser resulterade i att en konkurrent till LFV tog hem ett treårskontrakt.
– Konkurrensen skärper kraven på oss att öka effektiviteten ytterligare. En viktig del i detta är att vi får ett lokalt kollektivavtal som stöder verksamheten och ger möjligheter till effektiviseringar, säger Thomas Allard.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024