Annons:

Lufthansa först med biobränsle

Lufthansa blir först med att tanka biobränsle för reguljära flygningar.

Tidigare har flera flygbolag gjort testflygningar med biobränsle, men Lufthansa blir alltså först med kommersiella flygningar. Lufthansa planerar att köra på så kallat biosyntetiskt bränsle. Biobränsleprojektet har fått stöd av tyska regeringen.
 
Biobränslet börjar tankas i april nästa år i en av bolagets Airbus A321 som kör på sträckan Hamburg-Frankfurt-Hamburg. I avvaktan på certifiering kommer en av flygplanets motorer att använda en 50-50 blandning av biobränsle och traditionellt flygfotogen.
 
Det primära syftet med projektet är att genomföra en långtidsstudie för att undersöka effekten av biobränsle på motorernas underhåll och livslängd. Under de sex månaderna man kör med biobränsle kommer man att minska utsläppen av koldioxid med cirka 1 500 ton.
 
– Lufthansa blir världens första flygbolag som använder biobränsle i flygverksamhet inom ramen för ett långsiktigt testprojekt. Detta är ytterligare ett konsekvent steg i en beprövad hållbarhetsstrategi som Lufthansa under många år framgångsrikt har genomfört, sa Lufthansas chef Wolfgang Mayrhuber vid en presskonferens i Berlin häromdagen.
Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024