Annons:

Travelpartnerköpet i hamn

Köpet av Travelpartner, som blev klart i mitten på oktober, gör att Internetresebyrå-Sveriges centrum blir Uppsala. Det är dit de drygt 30 anställda på Travelpartner, som hittills suttit i Stockholm, tvingas pendla från och med årsskiftet om de vill behålla sina jobb.

– Jag tycker det är roligt att Uppsala kan erbjuda så många nya resebyråjobb, med tanke på att de flesta andra resebyråer lagt ner sina kontor här, säger Etravelis vd Ralph Axelson.
I dag arbetar cirka 100 personer på Etraveli i Uppsala, där även förvärvet Travelstarts verksamhet sköts. Hur många av Travelpartners anställda som i praktiken väljer att flytta med är inte klart.
– Det beror nog lite på var i Stockholm man bor och om man inser charmen att pendla till landsbygden, men vi välkomnar så många som möjligt av deras personal.
Etraveli betalade totalt 227 miljoner kronor för Travelpartner och gjorde grundaren Leif Lundin, vd Mattias Sesemann och vice vd Magnus Lundin till mångmiljonärer. Leif Lundin drar sig tillbaka, men enligt Ralph Axelson följer både Sesemann och Magnus Lundin med till Etraveli, även om det framstår som lite oklart vad de ska göra.
– Det finns en plan, men jag ber att få återkomma om den, säger Axelson.
Genom förvärvet blir Etraveli även ägare till teknikbolaget MrOrange, vars teknikplattform används av Travelpartner. Inom it-kretsar i branschen spekuleras det om ifall Etraveli ska flytta över sin verksamhet till Mr Orange-plattformen eller om Travelpartner flyttas till Etravelis egenutvecklade plattform, som av vissa beskrivs som ”lite gammelmodig”.
– Folk kan spekulera bäst de vill.  Vi har nu två bra system där vi kan använda de bästa delarna. Vi kan speeda upp MrOranges teknikutveckling. Samtidigt har en av Etravelis framgångar alltid varit vår egen teknik, så där tror jag inte vi rör om.

 

KATARINA MYRBERG

 

Kommentarer är stängda.