Annons:

Viking Line bygger om Rosella

Viking Lines fartyg Rosella får en större taxfree-avdelning, ett nytt hotelldäck och en kafébar i två våningar.

Fartyget Rosella, som trafikerar rutten mellan Kapellskär och Mariehamn, tar ur trafik den 7 januari för en omfattande ombyggnad. I mitten av februari återgår fartyget i trafik.
 
– Målsättningen är att skapa en mer inbjudande miljö för passagerare på dagstur. Vi river ut nästan ett helt däck för att göra plats för en ny kafeteria. Vi slår ut taket på Fun Club och lägger till en våning, och så bygger vi en helt ny och större taxfreebutik, säger Johan Nordberg, arkitekt på Viking Line.
 
På däck fem blir tacfree-avdelningen mer än dubbelt så stor som den gamla och hela däck sex omvandalas till ett restaurangdäck med 500 sittplatser. En ny hiss byggs för att öka bekvämligheten och underlätta för rörelsehindrade gäster.
Under tio dagar, mellan den 17 och 27 januari, är även konkurrenten Eckerölinjens båt MS Ekerö tagen ur trafik för dockningsarbeten. Det betyder att de enda förbindelserna till Sverige från Åland är via Stockholm, en linje som tar 5 timmar jämfört med betydligt snabbare Kapellskär och Grisslehamn.

Kommentarer är stängda.