Annons:

Trasig ventil orsakade tryckfallet på City Airline-plan

Ett ventilfel i kabintryckssystemet orsakade tryckfallet på City Airlines flygning mellan Göteborg och Umeå på tisdagen. Det visar flygbolagets tekniska felsökning, men en utredning av Haverikommissionen väntar också.

Haverikommissionen kommer att utreda tryckfallet på City Airlines flygning mellan Göteborg och Umeå på tisdagen. Ttyckfallet kategoriseras som ett allvarligt tillbud eftersom piloterna tvingades att använda syrgasmask, skriver SR P4 Västerbotten. Utredningar av denna typ tar vanligen närmare ett år att slutföra.
 
Enligt City Airlines egen tekniska felsökning orsakades tryckfallet av ett ventilfel i Embraer-planets kabintryckssystem. Efter en omfattande teknisk felsökning kommer komponenter, bland annat en ventil som reglerar kabintrycket, att bytas ut enligt Embraers rekommendation. De utbytta komponenterna ska sändas till Embraer för ytterligare teknisk analys.
– Varför ventilen som reglerar kabintrycket inte fungerat får vi svar på när Embraer gjort sin tekniska analys. Vi kommer nu att återställa flygplanet och byta ut de berörda delarna för att sedan provflyga det för att säkerställa funktionen av kabintryckssystemet, säger Rune Aronsson, teknisk chef på City Airline.

Kommentarer är stängda.