Annons:

Travelpartners valutatabbe gav superrea på flyg

Travelpartner gjorde en rejäl tabbe när Estland vid årsskiftet gick över till euro. Resebyrån bjöd ovetandes på superrea på flygbiljetter och kunderna flockades för att göra klipp.

Travelpartner sålde flygbiljetter till en sextondel av det egentliga priset på grund av en miss när Estland gick över till euro vid årsskiftet. Resebyrån gick över till annonserade priser i euro, men kunderna debiterades i estniska kronor. Eftersom växelkursen uppgår till drygt 15,6 estniska kronor såldes biljetterna till omkring en sextondel av det egentliga priset på Travelpartners estniska sajt, skriver DI.
– Det blev strul med valutorna i ett eller två dygn direkt efter nyåret. Det är bara att beklaga, säger Ralph Axelson, vd för resebyråkoncernen Etraveli som i höstas köpte upp Travelpartner.
 
Under perioden med superrean sålde sajten mångdubbelt fler biljetter än vanligt. De kunder som passat på att köpa biljetter till mer långväga resmål som Thailand och Australien ska dock inte få behålla sina biljetter.
– Vi har meddelat kunderna att det här är orimliga prisnivåer. En biljett som kostar kanske 15 000 svenska kronor kostade plötsligt 1 000 kronor. Där måste man reagera som kund också, säger Ralph Axelson.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024