Annons:

Bullerbyn byggs i Bossangoa

Saltkråkan, Micki Leksaker och Astrid Lindgrens Värld bygger en barnby för 120 barn i samarbete med SOS Barnbyar.

Barnbyn Bullerbyn byggs i Centralafrikanska republiken till Astrid Lindgrens minne.
– Det här är ett samarbetsprojekt som jag hoppas och tror att fler företag kommer att vilja vara med i. Det här är en långsiktig investering i socialt ansvarstagande som ger resultat; ett bättre liv för barn som kan växa upp till trygga vuxna och bidra till att förbättra det samhälle de lever i, säger Nils Nyman, vd Saltkråkan AB.
 
I januari 2010 invigdes Astrid Lindgrens barnby i Bouar som byggdes i samband med hundraårsjubileet av författarinnans födelse. Barnbyn är finansierad av författarinnans barn och barnbarn, en rad företag och mängder av privatpersoner som ville hylla Astrid Lindgrens hundraårsdag. 
 
– Ett bättre sätt att hylla min mamma fanns inte. Hon blev alltid lika förtvivlad och ville helst ingripa när hon hörde talas om övergivna och utsatta barn. Att vi nu kan ingripa så att fler barn får växa upp i trygghet vet jag skulle ha gjort henne lycklig, säger Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman.
 
Bullerbyn i Bossangoa kommer att bestå av 12 familjehus som blir hem till 120 barn. I byn byggs också en förskola för 75 barn och en skola som kan ta emot 210 barn från byn och närområdet. En vårdcentral kommer att finnas till för såväl barnen i byn som för utsatta familjer i närområdet, liksom ett socialt center som ger stöd i form av yrkesutbildning, mikrolån för att kunna starta egen verksamhet, psykologisk rådgivning, läxhjälp, upprustning av bostäder, juridisk hjälp med mer. Barnbyn börjar byggas i höst och ska drivas av lokala krafter i samarbete med lokala och nationella myndigheter. 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024