Annons:

Rezidor öppnar Radisson Blu Waterfront Hotel

Idag öppnar Rezidor Hotel Group sitt flaggskeppshotell Radisson Blu Waterfront Hotel.

Mitt i centrala Stockholm, med gångavstånd till Centralstationen, öppnar nu Rezidor sitt nya flaggskeppshotell.
 
– Vi är mycket stolta och glada över att vi nu inom Rezidorkoncernen öppnar Radisson Blu Waterfront Hotel med bästa läge mitt i centrala Stockholm. Rezidor kommer att driva både det förstklassiga hotellet och kongressanläggningen. Waterfront kommer att stärka vår position som en av de ledande internationella hotellkedjorna för affärsresenärer och turister i Norden, säger Kurt Ritter, koncernchef och vd för Rezidor Hotel Group.
 
Hotellet har 414 rum och sviter, många med utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset. Restaurangen RBG Bar & Grill kan ta emot upp till 230 matgäster. Hotellet har också en bar och ett gym. I anslutning till hotellet ligger mötesanläggningen Stockholm Waterfront Congress Centre.
 
Stockholm Waterfront Congress Centre och Radisson Blu Waterfront Hotel ägs av försäkringsbolaget Vital Forsikring, som är ett helägt dotterbolag till DnBNOR. Det helt nya hotell- och kongresscentret har ritats av Arkitektbyrån White har ritat hotellet och anläggningen RPW Design står för inredningen.
 
Stockholm Waterfront Congress Centres glasfasad fungerar som en 1 040 kvadratmeter stor solfångare. Den varma luften som genereras värmer vatten som sedan skickas till kallare delar av byggnaden. Under natten hämtas kyla från Klara Sjö till det 250 ton stora islager som står för kylningen av de varmare delarna av byggnaderna. Stockholm Waterfront Congress Centre kommer att certifieras i enlighet med den nya standarden EU Green Building, men är två gånger så energieffektivt som denna standard kräver.
 
Kongressanläggningen har en 14 000 kvadratmeter flexibel golvyta, inklusive ett auditorium med en takhöjd på 17 meter och som är stort nog för en publik på upp till 3 000 personer. Anläggningen har också en bankettsal med plats för upp till 2 000 gäster och på andra och tredje våningen finns det ett businesscenter som består av ett antal mötesrum av varierande storlek med plats för cirka 1 000 personer.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024