Annons:

Norden ska bli störst på husbilsturister

De nordiska campingplatsernas branschorganisationer startar ett gemensamt projekt för att göra Norden till Europas främsta husbilsdestination.

De nordiska campingplatserna har tillsammans 39 miljoner gästnätter per år, och allt fler upptäcker allt Norden har att erbjuda från sandstränder i Skagen till fjordar i Lofoten. För att möta behoven hos husbilsturisterna ska Husbilsdestination Norden leda till att campingplatsernas service bättre anpassas efter husbilsgästernas behov. Bakom Husbilsdestination Norden står campingplatsernas branschorganisationer i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
 
– Antalet gäster i husbilar ökar stadigt och nu möter vi deras behov av service och utrustning. Vi vill göra det enklare och bekvämare för husbilsgästerna att uppleva de nordiska ljusa sommarnätterna, vare sig det är i en storstad eller i orörd natur, säger Lars Isacson, vd SCR, Sveriges Camping och Stugföretagares Riksorganisation.
 
I framtiden kommer de nordiska campingplatserna att erbjuda både enklare ställplatser för kortare vistelser och särskilda campingtomter anpassade för husbilar. På ställplatsen ska det bland annat finnas en enklare form av automatisk service medan campingplatserna ska ha personlig service för en längre tids vistelse. Målet med Husbilsdestination Norden är att det ska anläggas 250 nordiskt godkända kommersiellt drivna ställplatser och ges ännu bättre service på campingplatserna.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024