Annons:

Resebyråerna sålde 8 procent mer

Den svenska resebyråförsäljningen ökade med 8 procent under 2010. Under det sista kvartalet ökade dock försäljningen långsammare.

Det är framför allt privatresenärerna som står för ökningen. Här har dock en avmattning skett under fjolårets sista kvartal, bland annat genom att försäljningen av charterresor minskade med 20 procent under kvartalet. För helåret ökade charterförsäljningen med 6 procent.
 
Försäljningen av affärsresor visade en försiktigare utveckling i början av året, medan en tydligare återhämtning skett under det sista kvartalet. Enligt de uppgifter som Resebyråföreningen samlar in kan man dra den slutsatsen att privatresorna ökat med 12 procent och affärsresorna med 6 procent under 2010.
 
Under andra halvåret har de egna arrangemangen, grupp- och konferens, som främst riktar sig till företagen, minskat jämfört med motsvarande period 2009. Detta kan delvis förklaras med att Sveriges ordförandeskap för EU bidrog till att hålla en hög konferensaktivitet under andra halvåret 2009, menar Svenska Resebyråföreningens vd Tomas G Olsson.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024