Annons:

Cypernpengar räddar Skyways

Det Cypernbaserade investmentbolaget Manswell har köpt krisdrabbade flygbolaget Avia Express, som ansvarat för Skyways flygningar.

Dessutom har de nya ägarna köpt varumärket Skyways och kommer att ansvara för både flygdriften och marknads- och försäljningsarbetet.
– Det viktigaste är att vi har säkrat flygbolagets fortlevnad. Nu arbetar vi tillsammans med de nya ägarna med hur verksamheten ska utvecklas och för dem är det naturligt att flygoperationerna och marknadsföringen sker tillsammans, säger Lars-Åke Bertilsson, den tidigare ägaren som kvarstår som vd.
Bertilsson övertog Skyways flygverksamhet i bolaget Avia Express för drygt ett år sedan för en krona. Marknadsföring och försäljning låg dock kvar i Skyways under ledning av Peter Browall – ett koncept som liknar Sverigeflygs. Men tuff flygkonjunktur och en uppslitande pilotkonflikt höll på att fälla flygbolaget. Tio anställda inom marknad och försäljning inklusive Browall har anställts på Avia Express. Totalt får flygbolaget strax under 200 anställda.

 

Kommentarer är stängda.