Annons:

Waterfront frontar Stockholm

Den 20 februari slog Rezidors största kongressatsning någonsin – Stockholm Waterfront Congress Centre – upp sina portar tillsammans med det anslutande fyrstjärniga hotellet Radisson Blu Waterfront. Ett stadsplanemässigt kontroversiellt bygge genom närheten till Stockholms stadshus, men efterlängtat i Stockholms besöksnäring som nu kan stoltsera med en centralt belägen kongresshall för upp till 3 000 personer.

– Inom några minuters gångväg har vi 2 800 hotellrum, från Amaranten på Kungsholmen och oss själva till Royal Viking och Clarion Sign, där kongressgäster kan bo som inte behöver bussas till kongressen utan kan promenera, säger Sam Holmberg, vd för kongresscentret och hotellet.
Den norska fastighetsägaren Vital Försäkringar har investerat 1–1,5 miljarder kronor i bygget, som är Svanenmärkt och där fokus lagts på flexibilitet och hållbarhet.
– Vi vill äga moderna gröna fastigheter. Waterfront tar energi från vattnet i Klara sjö, är inrett i många naturmaterial, har låg energiförbrukning och gästerna kan ta sig hit med miljövänliga transporter, säger vd Gro Kristin Boge.
Att tillsammans med kongressarrangörer som MCI och Congrex sälja in stora kongresser mot  internationella organisationer och sammanslutningar tar flera år. Det gör att Sam Holmberg räknar med att den större delen av mötena i år kommer att vara en blandning av kongresser, banketter, kvällsarrangemang, konserter, bolagsstämmor samt företagsmöten. Finanskrisen och efterföljande lågkonjunktur gjorde företagen ovilliga att planera större möten lång tid i förväg.
– Men det känns som om vi öppnar vid helt rätt tid, för nu vågar företagen boka igen, säger han.

 

KATARINA MYRBERG

 

Kommentarer är stängda.