Annons:

Turismbranschen får sitt första utvecklingscenter

Näringsminister Maud Olofsson invigde i går Sveriges första nationella utvecklingscenter för turistnäringens företagare och aktörer.

Nu får turistföretagare en samlad kontaktpunkt för rådgivning, affärsnätverk, information och stöd att utveckla sin verksamhet.
 
– Turistnäringen är idag en av Sveriges nya basnäringar. För en fortsatt hållbar och ökad tillväxt i hela landet behöver vi kraftsamla tillsammans med näringen. Regeringen välkomnar därför branschens strategi och ser inrättandet av detta utvecklingscenter för turistföretagen som en av flera viktiga insatser för fler jobb i fler och växande turistföretag, säger näringsminister Maud Olofsson.
 
Trip Turistnäringens Utvecklingscenter ska fungera som en kontaktpunkt för att underlätta för turistföretag att få kontakt både med myndigheter och andra aktörer som har till uppgift att stötta näringens utveckling. Centret ska även kunna verka som en katalysator för gemensamma nationella och regionala projekt primärt inom nyckelområdena entreprenörskap och kompetens, kvalitetssäkring och hållbar utveckling samt finansiering. Genom att skapa en gemensam arena via ett nationellt utvecklingscenter kan resurser och satsningar prioriteras och samordnas för att utveckla turistföretagandet.
 
Sajten Trip.se lanserades samtidigt som utvecklingscentrets mötes- och informationsplats.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024