Annons:

Stelios blir aktivist i Easyjet

Stelios Haji-Ioannou lämnade styrelsen till flygbolaget han grundade för att bli aktivist. Nu leder han protester mot en tidigare chefs bonus.

Stelios Haji-Ioannou säger att han lämnade styrelsen i flygbolaget Easyjet, som han grundade och är huvudägare i, för att bli aktivist inom bolaget. Före detta Easyjet-chefen Andy Harrison skulle få en miljon pund i bonus efter att bara ha arbetat i sex månader, men aktieägarna har nu stoppat förslaget. Protesterna leds av Stelios, skriver E-tid.
 
– Detta är orsaken till att jag kom fram till att vara en aktivistaktieägare i slutänden kommer att skapa större rikedom för alla aktieägare än att vara involverad i styrelsedispyter bakom stängda dörrar som vd:n för dagen kan använda till egen fördel för att berika sig själv, säger Sir Stelios Haji-Ioannou.
 
I en omröstning röstade aktieägare motsvarande 172 miljoner aktier mot bonusen, 162 miljoner för och ägare med sammanlagt 25 miljoner aktier lade ner sina röster.
 
– Jag hoppas innerligt att detta är den sista gången i detta bolags livstid som en bonus betalas ut utan att bolagets finansiella resultat tagits i beaktning. Inga fler belöningar för misslyckanden tack, säger Stelios.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024