Annons:

Göran Jansson blir ny finansdirektör i SAS

SAS finansdirektör Mats Lönnqvist lämnar flygbolaget efter knappt två och ett halvt år.

Göran Jansson tillträder som finansdirektör och vice vd i SAS den 1 mars 2011. Nuvarande finansdirektör Mats Lönnqvist fortsätter fram till den 1 april 2011.
 
– Jag blev rekryterad till ett speciellt uppdrag i december 2008, som jag menar nu är på väg att avslutas, säger Mats Lönnqvist. SAS finansiella plattform är säkrad, det levereras enligt CoreSAS-kostnadsprogrammet och vi kunde vid presentationen av resultat för 2010 konstatera, att vår underliggande verksamhet nu är lönsam och att det finns förutsättningar för ett positivt resultat 2011. Jag menar därför att det är naturligt att lämna över när nu SAS är på väg in i en ny fas.
 
– Jag har bara jobbat tillsammans med Mats Lönnqvist en kort tid men jag kan se att han har varit en central spelare i att föra SAS genom en svår tid och skapat en stabil bas, säger Rickard Gustafson, SAS vd och koncernchef. Mats har gjort en storartad insats. Jag beklagar men respekterar hans beslut att lämna bolaget nu, och är samtidig glad för att vi i Göran Jansson har lyckats finna en kompetent efterträdare.
 
Göran Jansson är 52 år gammal, civilekonom från Stockholms Universitet och tidigare auktoriserad revisor. Han kommer senast från olika konsult- och styrelseuppdrag. Han har blant annat varit finansdirektör och vice koncernchef i Assa Abloy i närmare tio år.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024