Annons:

Choice ger upp i Danmark

Choice lämnar Danmark för att fokuserar på Sverige och Norge. De danska hotellen tas över av First Hotels.

År 2000 etablerade sig Nordic Choice på allvar på den danska marknaden genom förvärvet av Nordisk Hotel Groups hotell i Danmark. Efter 11 års närvaro kommer Nordic Choice nu att fokusera på den svenska och norska marknaden, som står för närmare 95 procent av företagets omsättning.
– Inledningsvis tog vi initiativ till att köpa First Hotels verksamhet i Danmark. När det inte gick beslutade vi oss för att sälja den operativa delen av vår danska verksamhet till First Hotels. Under de närmaste åren kommer vi att fokusera på att bygga upp Nordeuropas största och mest spektakulära hotell i Trondheim, Stockholm, Malmö och Göteborg, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande, Nordic Choice Hotels.
 
Den 1 april övertar First Hotels driften av samtliga danska Choice-hotell. Avtalet innefattar tolv hotell, varav tio är belägna i Köpenhamn. Därmed blir First Hotels den största hotelloperatören i Köpenhamn, mätt i antal hotell.
– Vi får en unik närvaro i Danmark, framförallt i Köpenhamn. Vi vill möta marknaden med ett brett utbud av kvalitetshotell och genom det som nu sker får både Nordic Choice och First Hotels kunder fler valmöjligheter i Danmark. Med vår storlek kommer vi också att kunna erbjuda spännande karriärmöjligheter med många alternativ för Choice medarbetare, säger Helge Krogsbøl, verkställande direktör på First Hotels.

Kommentarer är stängda.