Annons:

Stockholm går bäst inom Rezidor

Sverige står i fokus hos Rezidor. I går invigdes kongress- och hotellanläggningen Waterfront officiellt, samtidigt som Radissonhotellen i Stockholm går bäst av alla hotell inom hotellkedjan.

– Waterfront är nog det mest spännande projektet inom Rezidor i år, sade koncernchef Kurt Ritter när Travel News träffar honom på torsdagen, några timmar före det stora invigningskalaset med 1 500 gäster på Stockholm Waterfront.
 
Det är första gången Rezidorkedjan driver en mötesanläggning i denna storlek. Ritter menar att det inte var något svårt beslut att fatta för honom.
– Det är klart att det fanns olika åsikter . Men Stockholm är en omtyckt kongresstad. Om vi hade delat på verksamheten och bara drivit hotellet Radisson Blu Waterfront och någon annan partner ansvarat för kongressdelen hade vi gått miste om business för hotellets räkning.
 
Han jämför med Arlanda där Radisson driver hotellet Sky City i terminal 5, men inte den anslutande konferensanläggningen.
– Alla gör ett bra jobb, men det är inte optimalt.
 
Många nya hotell har/ eller är på väg att öppnas i Stockholm, inklusive Radisson Blu Waterfront, Nobis Hotel och Scandics flaggskepp på Vasagatan och hotellbedömare varnar för överetablering. Kurt Ritter tar dock inte åt sig kritiken om att Rezidor bidrar till ett  ohälsosamt överutbud av hotellrum.
– Vi bidrar med 400 nya rum på marknaden, samtidigt gör den nya kongressanläggningen  att efterfrågan ökar eftersom den genererar nya möten till Stockholm , så jag tycker vi skapar balans.
 
Stockholm var samtidigt den stad där Rezidors hotell gick allra bäst förra året tack vare den starka svenska ekonomin, som gav en kraftig ökning av inhemska affärsresenärer och en stark sommarturism. Sverige var det land som gick bäst under 2010 tillsammans med Tyskland. Under fjärde kvartalet ökade nyckeltalet RevPar, intäkt per tillgängligt rum, med 6,6 procent för Sverigehotellen enligt Rezidors färska bokslut.
– Vi var inte så kavata efter det tuffa 2009, så jag är barnsligt glad över att återhämtningen gått så mycket snabbare än väntat. Det gäller även Rezidors övriga marknader där RevPar ökat totalt med 6,9 procent under 2010. Men det gäller ändå att komma ihåg att vi fortfarande ligger på låga nivåer jämfört med 2008.
 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024