Annons:

Scandic och SJ bäst på hållbarhet

Scandic är det mest hållbara företaget inom hotell och restaurang och SJ är Sveriges mest hållbara transportföretag enligt Sustainable Brands.

Scandic har utsetts till Sveriges mest hållbara företag inom hotell och restaurang, före hamburgerkedjan Max.
– Vi är oerhört stolta över att ta ledningen i hotell- och restaurangbranschen. Detta är ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med hållbarhet både uppmärksammas och uppskattas av konsumenterna. Scandic har sedan 1993 arbetat aktivt med hållbarhet utifrån flera aspekter med särskilt fokus på miljö och tillgänglighet, säger Joakim Nilsson, Scandics Sverigechef.
 
SJ kniper förstaplatsen inom transportsektorn, före Posten och Swebus.
– Det är ett fint kvitto på att det arbete SJ har gjort och gör för utveckla tågresan till det mest hållbara transportsättet. Jag är väldigt glad över att allt fler uppmärksammar att SJ är ett hållbart företag, i många olika perspektiv, säger kommunikationsdirektör Elisabeth Lindgren.
Sustainable Brands är en undersökning där konsumenterna får bedöma vilka som är de mest hållbara varumärkena på den svenska marknaden. Totalt har 3183 svenska konsumenter svarat på frågor om hur de uppfattar och bedömer arbetet med miljö- och socialt ansvarstagande hos 151 varumärken inom 12 branscher. Bakom Sustainable Brands står mediaföretaget IDG i samarbete med managementkonsultföretaget Relation Capital Partners och undersökningsföretaget Novus Group.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024