Annons:

Effekten på turismen av katastrofen i Japan saknar motstycke

Den förödande jordbävningen i Japan påverkar turismen runt hela Stilla havet på ett sätt som saknar motstycke och kan påverka den globala flygindustrin.

Katastrofen har självklart påverkat turismen i Japan, men turismindustrin i Kina, Taiwan och Sydkorea har också drabbats av en minskning i trafik, skriver Travelmole. Minst en femtedel av deras flygtrafikinkomster kommer från trafik till och från Japan, enligt siffror från Iata.
 
Nu rapporterar även CNN att turismindustrin i Stilla havet, inklusive Hawaii, är det senaste offret för den pågående katastrofen i Japan.
Hawaiis guvernör Neil Abercrombie säger att förlusterna från den förväntade minskningen av turism från Japan kommer att bli tiotals miljoner dollar. Japanska turister är näst amerikanska den största gruppen besökare till Hawaii.
– Det som hände i Japan är så stort att det dessutom kommer att påverka hela Asien, säger Danny Ojiri, försäljningschef för Asien och Stilla havet, till Honolulu Star-Advertiser.
 
Starwood Hotels and Resorts beräknar att bokningarna på Waikiki kommer att rasa mellan 25 och 30 procent i april.
– Den här marknaden är vårt största, så den har mycket större potential att skada oss, säger Keith Vieira, vd för hotellkedjans verksamhet i Hawaii.
 
Guam, vars turister framför allt kommer från Japan, kryssningrederier som Royal Caribbean och Oceania Cruises och Thailand påverkas också. Till Thailand reser normalt närmare en miljon japaner varje år.
 
Iata varnar också för att bränslepriserna kan stiga eftersom flera oljeraffinaderier i Japan har skadats. Landet producerar mellan tre och fyra procent av världens flygbränsle.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024