Annons:

LFV lämnade Västerås flygplats

LFV:s avtal om flygtrafikledningen i Västerås upphörde i fredags och personalen lämnade flygtornet - med ett flygplan i luften.

Den 1 mars tog den privata operatören ACR över ansvaret för flygtrafikledningen vid Västerås flygplats från LFV. Men för en vecka sedan återvände LFV på ett provisoriskt avtal eftersom ACR saknade utbildad personal. Nu har dock det avtalet upphört.
 
LFV säger att man har erbjudit ACR ett underleverantörsavtal för att flygplatsen ska kunna bedriva sin verksamhet. I förslaget krävde LFV att få använda sitt eget flygsäkerhetsledningssystem och kvalitetsledningssystem.
– Tyvärr måste vi konstatera att LFV inte har fått respons från ACR, säger Per Högberg, chef för affärsområde Terminal inom LFV.
 
LFV valde därför att avsluta leveransen av flygtrafiktjänster på Västerås flygplats och klockan 12.00 i fredags lämnade personalen flygplatsen.
Efter några intensiva timmar säkrades trafiken över helgen. Under tiden var ett Ryanair-plan från England på väg mot flygplatsen.
– Vi och ACR sätter oss ner och förhandlar med början på måndag. I väntan på det förlänger vi vårt provisoriska avtal till åtminstone tisdag, säger Per Högberg vid LFV till VLT.

Kommentarer är stängda.