Annons:

Köpet av Choice påverkar inte Rezidor

Även Rezidor känner av de tuffa hotelltiderna i Danmark. Men koncernchef Kurt Ritter tror inte att First Hotels övertagande av Choice Hotels kommer att påverka deras danska verksamhet.– Så länge det inte försvinner hotellrum från marknaden blir det lika tufft. Skillnaden blir huruvida First är duktigare på att sälja rummen än Choice, sade han till Travel News vid invigningen av Stockholm Waterfront.

Överkapaciteten i Danmark ledde till att nyckeltalet revpar, intäkt per tillgängligt rum, sjönk för Rezidors danska hotell, under året. Under fjärde kvartalet rasade den med 16,5 procent, där även FN:s klimatkonferens i december 2009 bidrog till den dramatiska nedgången året efter.
Sverige däremot toppresterar inom Rezidor tillsammans med Tyskland, och Radisson Blu-hotellen i Stockholm går bäst av alla hotell inom hotellkedjan, tack vare den starka svenska ekonomin.
Under fjärde kvartalet ökade nyckeltalet revpar, intäkt per tillgängligt rum, med 6,6 procent för Sverigehotellen enligt Rezidors färska bokslut.
– Vi var inte så kavata efter det tuffa 2009, så jag är barnsligt glad över att återhämtningen gått så mycket snabbare än väntat, sade Kurt Ritter.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024