Annons:

Per G Braathen köper Sverigeflyg

Två resebranschprofiler gör affärer. Flygmiljardären Per G Braathens Braathen Aviation köper  Sverigeflyg, där Pigge Werkelin med familj är huvudägare.

Parterna har tecknat avtal om att Braathen Aviation köper 80 procent av aktierna i Lokalflyg Sverige, som är Sverigeflygs moderbolag. Därmed blir Sverigeflygs regionala dotterbolag systerföretag med Malmö Aviation. Gotlandsflyg, FlySmaland, Kullaflyg, Blekingeflyg, Sundsvallflyg och Kalmarflyg fortsätter som självständiga enheter inom flygkoncernen och Michael Juniwik, som också varit delägare i Sverigeflyg, fortsätter som chef för Sverigeflyg.
– Jag är glad att just Braathens Aviation blir köpare till bolaget. De har kunskap, incitament och resurser för att framgångsrikt ta Sverigeflyg framåt mot 2020, säger Michael Juniwik, vd för Sverigeflyg.
Både Malmö Aviation och Sverigeflyg har sitt nav på Bromma flygplats och de senaste två åren har samarbetet mellan bolagen utvecklats. Deras bokningssystem har integrerats och Sverigeflygs destinationer är bokningsbara för resebyråer i GDS-systemet Amadeus genom samarbetet med Malmö.
– Med en gemensam ägare kommer det att bli ännu mer fördelaktigt för passagerarna att flyga via Bromma eftersom vi har för avsikt att koordinera alla tidtabeller och system mellan bolagen inom Sverigeflyg och Malmö Aviation, säger koncernchefen i Braathens Aviation Knut A. Solberg i en pressrelease.

Kommentarer är stängda.