Annons:

Ryanair bötfälls för att ha lämnat handikappad

Ryanair lämnade en rullstolsbunden passagerare på landningsbanan på flygplatsen i Luton. Nu döms flygbolaget till böter, något som Ryanair kommer att överklaga.

Passageraren, som har MS, och hennes make hade bokat en särskild lift upp till flyget, men hjälpen kom aldrig, skriver Travelmole. I stället var hennes make tvungen att bära ombord henne på egen hand.
 
Domstol i England säger att Ryanair bröt kontraktet man hade med kvinnan och diskriminerade henne på grund av hennes handikapp. Domaren skällde ut flygbolaget efter att flera ur Ryanairs personal, inklusive piloten, sagt att det är deras policy att lämna kvar handikappade passagerare om de inte kan tas ombord i tid för avgång.
 
Domaren fastslog att det var fel att paret tvingats att betala extra för särskild service, och att boka den genom en dyr telefonlinje, trots att Ryanair har slutat med tjänsten.
 
Ryanair dömdes att betala 1 750 pund i böter, något som flygbolaget säger att man kommer att överklaga eftersom det är flygplatserna och inte flygbolagen som har ansvar för att ta hand om handikappade passagerare enligt EU-lag.

Kommentarer är stängda.