Annons:

Danska Noma världens bästa restaurang igen

Noma i Köpenhamn har återigen utsetts till världens bästa restaurang, en utmärkelse som kommer att locka ännu fler matturister till Danmark.

Noma, som är specialiserad på nordisk mat, i Köpenhamn utsetts till världens bästa restaurang för andra året i rad. Det är Restaurant Magazine som med hjälp av 800 internationella matexperter utsett den danska restaurangen till världens bästa.
 
Utnämningen innebär att intresset för Danmark och dansk gastronomi ökar och Visit Denmark använder detta för att marknadsföra Danmark som resmål.
– Det finns en exklusiv grupp gastronomiturister, som väljer en destination enbart för att äta på en speciell restaurang, de så kallade foodies. Vi förväntar oss nu att Danmark kan locka ännu fler av den typen av turister. Noma drar naturligtvis till sig mest intresse, men även de övriga danska topp-restaurangerna bidrar till att stärka den danska positionen och skapa uppmärksamhet kring Danmark i allmänhet, säger Maria Haugaard Christensen, internationell projektledare på Visit Denmark.
 
Restaurangen och utnämningen i fjol har lett till internationell uppmärksamhet för Danmark och Norden som matdestination, bland annat har Newsweek besökt flera Michelinkrogar i Köpenhamn. Visit Denmark har i år planerat en rad internationella pressresor med gastronomi som tema.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024